Fan Page Tak Sesuai Untuk Menjual?

Ada je ni haaa..

Sis jrg share tips kat wall sebab kelas online sedang berlangsung.
Lagipun FB personal ni takde insight mcm fan page.


Sesuai utk urusan bersosial dan networking sahaja.
.

Kalau ada status best, yg positip, sis like dan komen.
Kalau penting, sis share.
.

.
Sebenarnya,
Fb personal ni Takde engagement tak bermakna takde reach.

Kena bezakan dua perkara ni.
Supaya tak moyan sebab takde like, komen atau share.


.
Engagement pun bergantung kepada CTA.
Kalau CTA pun takde, camne nak wujudkan sehelai engagement?
Gitu.
.

.

Akhir kata, ikut suka kamu lah nak gunakan FB untuk apa.
Jangan kata sis tak #payung nanti.
Belum Register Kelas Fan Page? KLIK DI SINI

NOTA:

* CTA ialah Call To Action

* Engagement ialah Like, Comment, Share

* Moyan ialah Meroyan.

* Sis ialah seorang biasa-biasa sahaja.

* Networking ialah jaringan usahawan, berkenal-kenalan.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s